Sorteer op

Marimekko stoffen, tafelkleden, placemats en servetten

De mooiste stoffen uit Helsinki

Marimekko werd beroemd met haar stoffen. Deze worden nu nog steeds in Finland gezeefdrukt. Het liefst zou ik mijn winkel afladen met zo veel mogelijk van deze prachtige, kleurrijke stoffen met de meest fantastische uitgesproken dessins. Voor gordijnen, tafelkleden, kussenslopen, noem maar op. Helaas ontbreekt het me hiervoor aan ruimte - dat kan je beamen als je al eens in de winkel bent geweest ;-)

Afneembare tafelkleden op maat 

Gelukkig kan ik wel een flink aantal tafelkleden van de rol kwijt in de winkel. Dit zijn katoenen tafelkleden met een acrylcoating. Dit zorgt ervoor dat je alles wat er gemorst wordt, weer makkelijk kunt afnemen met een vochtige doek. Dat scheelt heel veel wassen, vooral als je met kleine kinderen of andere knoeipotten in huis woont. Veel mensen noemen dit soort tafelkleden tafelzeil. Bij tafelzeil denk ik aan tafelkleed met zo'n dikke laag plactic waar je armen aan vast kleven. Deze marimekko tafelkleden met acrylcoating kan je hier niet mee vergelijken. Vanwege de dunne coating valt het tafelkleed soepel en bovendien voelt het fijn aan aan je huis. Mocht je er toch aan vastplakken, dan is dat vast omdat er limonade op gemorst is ;-) Dan gewoon even met een vaatdoek schoonmaken!
 
De afneembare tafelkleden snijd ik voor je op maat. Een strookje van een halve meter, maar ook 5 meter aan een stuk (natuurlijk afhankelijk van wat er nog op de rol zit). Dit is de perfecte oplossing voor hele lange tafels! Voordeel van de gecoate stoffen is dat ze niet gezoomd hoeven te worden, ze rafelen eigenlijk niet

Marimekko tafelkleden

Naast de tafelkleden van de rol hebben we ook kant-en-klare tafelkleden van Marimekko. Prachtige stoffen en altijd prachtig afgewerkt. Soms zijn ze jacquard geweven, dat wil zeggen dat het patroon ontstaat door de manier waarop de stof wordt geweven. Soms zijn het gezeefdrukte stoffen. Let op bij het bestellen dat de formaten van elkaar verschillen. Van sommige van de dessins hebben we zowel tafelkleden als servetten.

Placemats van Marimekko

Natuurlijk hebben we de afneembare placemats in de klassieke rode en zwart-witte Unikko variant op voorraad. Maar als er tijdelijke collecties uitkomen waarbij we ook placemats kunnen bestellen, zullen we dat altijd doen. Als je geluk hebt, scoor je nog toffe placemats in het Paraati of Elokuun Varjot design.

Papieren Marimekko servetten van Ihr 

Papieren servetjes zijn altijd een goed idee. Die van Ihr met allemaal verschillende Marimekko dessins geven je gedekte tafel in een handomdraai een nieuwe look. Ook zijn papieren servetten onmisbaar op een borrel met happen, verjaardagsfeestjes en andere partijtjes waarbij het nou eenmaal wat overdreven is om je linnen servetten uit de kast te halen. 
Niet vergeten, deze servetten of servetjes (we hebben twee verschillende formaten - lunchservetten en cocktailservetjes) zijn ook altijd een leuk cadeautje. Helemaal als je een ontwerp uitzoekt dat goed past bij de ontvanger. 

 

© 2011 - 2024 kleuroptafel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel