Sorteer op

Bungalow kransen

Bungalow metalen kransen voor deur, muur of tafel

Ik begon lang geleden met het inkopen van tafelkleden van het Deense merk Bungalow. Ondertussen is het assortiment enorm uitgebreid. Eigenlijk zou ik namelijk het liefst in de catalogus van Bungalow gaan wonen ;-) In tegenstelling tot de meeste Deense merken die ik ken, zijn de artikelen van Bungalow juist niet strak van ontwerp, maar een mengeling van romantisch en folkloristisch en het ziet er soms uit alsof je het moois van je oudtante of oma hebt gekregen terwijl ze bij het overhandigen zei: “lieverd, zorg er goed voor zoals ik mijn halve leven heb gedaan, dan kan jij het doorgeven aan de volgende generatie na jou.” 

Daarom verkoop ik naast de tafelkleden ook met heel veel plezier deze metalen kransen. Kransen voor op de deur, aan de muur of (als kandelaar) voor op tafel. Om een nieuwe familietraditie mee op te bouwen.

Met liefde en met de hand gemaakt

Net als de blokprint tafelkleden worden ook de kransen in India gemaakt. In Denemarken worden ze door Minna Hildebrand, de dame die zo’n 15 jaar geleden Bungalow startte, ontworpen. En daar waar de kransen eerst best basic waren, in de zin van identieke gouden blaadjes aan een metalen ring, worden ze elk jaar mooier. Wat altijd hetzelfde blijft is de passie waarmee het wordt ontworpen en wordt gemaakt. Je ziet aan de kransen dat er echt tijd, aandacht en vakmanschap aan te pas komt. Blaadjes worden geknipt, bloemblaadjes geknipt, gevormd, in elkaar gesoldeerd en geverfd. Het bladgoud van de gouden kransen wordt met de hand aangebracht, waardoor je het effect krijgt dat de krans al decennialang meegaat en met de jaren mooier wordt. 

Metalen krans aan je deur of muur 

Zo gezellig en ‘welcoming’ voor de mensen die bij je binnenkomen… Zo rond de feestdagen hang ik altijd een krans aan de deur. Zelf geknutseld van een kerstgroen-guirlande en een zak vol bonte kerstballen van de kringloop in Vilvoorde, waar ik vroeger bijna dagelijks naartoe reed vanuit Brussel om de bestellingen van Kleuroptafel af te leveren bij het PostNL depot. Elk jaar sneuvelt er wel weer een bal en elk jaar denk ik dan weer ‘binnenkort is het echt tijd voor zo’n prachtige Bungalow krans’. Tot nu toe durf ik het gewoon niet aan, ik ben als de dood dat de krans binnen een half uur al van de voordeur gejat is. Maar woon jij nou in een gezellig dorp, in je eentje op het platte land of gewoon in een hele nette buurt; ik zou het wel weten!  Voor degenen die in een gelijke situatie wonen als ik; treur niet, de kransen staan ook prachtig aan de muur of binnen aan een deur! 

Advent krans kandelaar op tafel

Een kandelaar en een krans in een. In Denemarken is ‘ie voornamelijk voor tijdens de Adventperiode. Alle vier de zondagen voor Kerst brand je een kaars. Zo tel je af tot Kerst. Deze kandelaars die gevormd zijn als een horizontale krans met blaadjes en besjes hebben daarom ook nog eens 4 kaarsenhouders. We hebben ze hoog, laag, voor gewone huishoudkaarsen en voor kerstboomkaarsjes. En je kunt ze een maand per jaar gebruiken, maar waarom niet gewoon het hele jaar door? 

Krans met een beetje extra van jezelf

De kransen zijn van zichzelf al prachtig. Je hangt zo op met een mooi lint en je bent klaar. Is meer is meer jouw motto? Weef dan wat gedroogde bloemen, dennentakjes of ander groen tussen de blaadjes door. Voor nog méér!

 

© 2011 - 2024 kleuroptafel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel