Sorteer op

Marimekko Peura

Peura, Marimekko's volgende dierenontwerp met een witstaarthert op servies en stof

Marimekko lanceert een paar keer per jaar een nieuw dessin in de wereld van kopjes, bordjes, stoffen et cetera. Het najaar 2023 is Peura gelanceerd. Een ontwerp van Aino-Maija Metsola, de dame die bijvoorbeeld ook de leuke Ketunmarja vosjes ontwierp. Folkloristische grote prints, met dieren! Want naast het witstaarthert op het Peura dessin is er dus het eerder genoemde Ketunmarja met vosjes, vogels en besjes en de mooie haas die gedrukt ligt in het Rusakko patroon.

Oiva Peura

De serviesonderdelen met het Peura ontwerp passen qua vrom en formaten natuurlijk weer perfect bij de rest van het Oiva servies, hét servies van Marimekko. Op de witte ondergrond zie je het Peura hert tussen de takken van de naaldbomen en de dennenappels. Het rustige kleurenpalet van okergeel, beige, grijs en zwart mixen heel goed met het nieuwe wit-op-wit Unikko dessin, de Räsymatto lijn en gaan verrassend goed samen met de Hyräily serie. En vergeet natuurlijk niet dat je altijd alles kunt aanvullen met het witte Oiva servies!

Textiel met Peura

Van de Peura serie was helaas geen tafelkleed met acrylcoating beschikbaar. Daarom kocht ik de 'gewone' stof, (met 50% gerecycled katoen) in. Zo rustig als het Peura ontwerp op het servies is, zo opvallend komt ze voor de dag op de stof. Een domnkerrode basis met de herten in blauw, oker, wit en een felblauw oogje. Ik zie het voor me dat dit prachtig staat op een sfeervolle kersttafel! Ik kocht ook de 50 x 50 kussenslopen in. Een heerlijk winterse kleurinjectie voor je bank of zithoek!

 

© 2011 - 2024 kleuroptafel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel