Marimekko Rusakko

Rusakko, een haas in de dekking

Zie jij 'm liggen? Kijk maar eens goed. Er ligt een haas , oren plat, echt net zoals het in het echt ook is. Hazen zijn meester in het zich verstoppen in een weiland of een akker. Ze gaan gewoon plat liggen. Oren naar beneden en doodstil afwachten totdat het gevaar geweken is.

Bont dessin

Dit bonte dessin met de Rusakko haas is van de hand van Aino-Maija Metsola. Voor Marimekko maakte ze al meer dessins, allemaal met dieren. Zo is ook de Ketunmarja met de vosjes en de vogels en de bessen van haar.  Het Rusakko dessin is intens van kleur. Een donkere ondergrond met contrasterend roze en rood.

Creatieve tip voor in huis

Niet mijn eigen tip hoor, hij is van een klant. Ze kocht een stuk van deze stof en maakte er een paneel van voor boven haar bed. Het grote patroon is namelijk prachtig als doek in het interieur. Maak van latten een rechthoekig of vierkant frame waar je simpel de stof omheen niet. Een andere optie: naai een tunnel aan de boven en onderkant om daar een stok of lat doorheen te steken. Deze bevestig je aan de bovenkant simpel met twee rechthoekige haakjes aan de muur. De lat of stok aan de onderkant zort ervoor dat de lap mooi recht hangt.

 

Sorteer op
© 2011 - 2024 kleuroptafel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel